Уређење вртића у 2021. години – ПУ "Полетарац"

 Овог лета су запослени наше установе узели четке и боје у руке и постали прави мајстори и велики уметници. Имали смо несебичну подршку наше директорке и добрих људи из нашег окружења. Полетарац гаји партнерство са породицом и препознаје примарну улогу и важност родитеља у васпитању деце на раном узрасту као и њихово активно учешће у раду наше установе. После неколико недеља наше двориште је добило нов сјај , фокус нам је свима био на припремању средине тако што смо обезбедили материјале који су доступни деци, којима могу да истражују и да се играју.

Игра на отвореном је најбољи начин да предшколци развијају дух и тело.Тек у природи деца могу у потпуности и слободно развити физичке вештине, као што су скакање, пењање, прескакање, трчање идт. На осликаним стазама, је школица добро позната игра мамама и татама али и декама и бакама, па се после вртића деца још дуго играју на њима.

Пешчаник као непресушни извор радости и задовољстава за сву децу сада је допуњен песком а имамо и нов модеран пешчаник који се затвара .

Стругра Сарић нам је поклонила пањиће разних висина, њих деца прескачу , уче се да сачекају свој ред, поштују правила игре и јачају своју вољу.

За естетско оплемењивање нашег дворишта цвећем и лоптастим врбама заслужна је донација ПГ,,Тошић,, из Чумића, нећемо занемарити елемент естетског развоја код деце, тиме их подстичемо и развијамо осетљивост на лепоту око нас.

Клинци и клинцезе напољу троше енергију, добијају витамин Д, удишу свеж ваздух, захваљујући њему након игре спавају као бебе.

Осмех на дечијим лицима нам показује да је труд васпитача и помоћног особља вредео.

Наше двориште је сада подстицајна средина за учење и развој деце.