Дечији ЗИМСКИ КАМП – МОЈ СУПЕР РАСПУСТ

by
пу полетарац баточина
5. February 2023.

ГОЧ 2023.одмаралиште     Гочко у    термину 22.01.- 27.01.2023.године.

Ове године смо се потрудили да понудимо родитељима и деци додатне програме ,тако да смо изабрали зимски камп  Мој супер распуст.Деца и васпитачи су боравили у термину од 22.01~27.01. године. Неколико дана проведених у планинини са својим васпитачима и едукаторима са новим другарима је једно богато животно искуство.

Погледајте наше слике и све ће вам бити јасно , да ћемо од сада сваке године организовати капмове .

Ово су активности  на кампу:

Активности деце су подељене у четири основна сегмента:

  1. Едукација – стицање сазнања и вештина на креативан начин, што представља допуну редовном школском програму.

– Фокус едукативног садржаја би, између осталог, био на: • Умовање • Уметничке радионице – глума, сликарство, вајарство, плес, музика, литерарна секција и др.и Шах

  1. Спорт, рекреација и авантура – јачање свести о потреби за физичком активношћу кроз коју се гради тимски дух и јачају лидерске особине.

– Спортско-рекреативни садржај ће бити спровођен по програму Факултета за спорт и физичко васпитање из предмета „Теорија и методика елементарних игара“, област „ИНТЕГРАЛНОСТ ДЕЧЈЕГ РАЗВОЈА КРОЗ ИГРУ“ – више од 35 рекреативних активности које су позитивне за развој и здравље деце.

Поред тога, део овог сегмента чине: snowtubing (санкање), игре на снегу, zip line програм –спуст на жици, вожња багија на полигону, мачевање, zorbing, Буббле фудбал,

Тактички полигон Airsoft kids, Игре без границе, Рекреативне игре (клискање, грудвање) и др.

  1. Природа и здрав живот – боравак деце на планини и свежем ваздуху, конзумирање здраве хране и развој љубави према природи.

– Овај сегмент подразумева активности као што су: истицање важности здраве хране, усвајање правила понашања за време боравка у природи…

  1. Забава, вечерња анимација – дискотека, тематске вечери, и слично …

– Вечерњи програм подразумева забавне активности као што су: маскембал, вечерње анимације, караоке…

Дневне активности и сатница:

07:30-08:30 – Буђење, доручак

09:00-13:30 – Спорт и рекреација

14:00-14:30- Ручак

14:30-16:00 – Пауза

16:00-19:30 – Наставак спортско-рекреативних и едукативних активности у затвореном простору

19:30-20:00 – Вечера

20:00-22:00 – Вечерња анимација уз забавни садржај

Гоч – је прелепа планина коју одликују бројне природне лепоте. Налази се у склопу севернокопаоничких планина, јужно од Западне Мораве, изнад нашег најпознатијег туристичког места – Врњачке Бање. На Гочу је извориште многих потока и речица које отичу према Западној Морави на северу, и Расини на југу.

Богата вегетација која се поносно шири целом планином, видиковци са којих се пружа поглед на пола Србије, модро зелено језеро, бајковито дечије одмаралиште – разлози су због којих је Гоч идеална планина како за зимске, тако и летње активности. Микроклима и чист ваздух, захваљујући пространим шумама Гоча, повољно утичу на јачање метаболизма и побољшање целокупног здравља.

Дечије одмаралиште Гочко налази се на надморској висина 922 мнв, смештено је у густој четинарско-листопадној Гочкој шуми. Собе су вишекреветне (већином 1/5) и свака соба поседује своје купатило. Објекат је првенствено намењен за реализацију наставе у природи у току школске године а у време школског распуста за реализацију дечијих и спортских кампова.

 У саставу одмаралишта су и сви неопходни терени (за мали и велики фудбал, кошарку и тенис), комплетна инфраструкутра за спровођење свих садржаја и учионице како на отвореном, тако и у затвореном простору, као и спортска балон сала.