Обука за примену Нових Основа програма ,,Године узлета”

by

 Започињање програма подршке за установе које са применом нових Основа програма започињу у септембру 2022.године

 У складу са Правилником о Основама програма предшколског васпитања и образовања од септембра 2022. године, 83 предшколске установе започиње са процесом увођења и примене Основа програма предшколског васпитања и образовања. 

Активности у оквиру Програма јачања капацитета предшколских установа за примену нових Основа програма за ове установе започињу у јануару 2022. године и реализују се у сарадњи Министарства просвете, науке и технолошког развоја, УНИЦЕФ-а и Института за педагогију и андрагогију Филозофског факултета Универзитета у Београду. Програм подршке подразумева различите активности које имају за циљ оснаживање установа за квалитетан процес имплементације и даљег ширења нових Основа програма.

У циљу обезбеђивања квалитетног информисања важних актера, у среду, 22.12.2021. године у 09.00 је одржан   онлајн састанак са представницима ових предшколских установа. На састанку су узели учешће директорка Виолета Проданић и педагог Јелена Илић.

Агенда састанка:

– Уводно обраћање – Помоћник министра Сектора за предшколско и основно образовање и васпитање 

– Пакет подршке имплементацији Нових основа програма и унапређивању квалитета рада ПУ – Компонента 2 Јединица за управљање пројектом „ Инклузивно предшколско васпитање и образовање“ у сарадњи са Групом за послове предшколског васпитања и образовања

– Договор о начину укључивања у Програм подршке новој програмској концепцији – УНИЦЕФ